5 tips om geldproblemen te voorkomen!

geld_problemenOp internet zijn genoeg tips te vinden om van je schulden af te komen. Handig natuurlijk, maar liever voorkom je dat je überhaupt schulden krijgt. Er zijn altijd onvoorziene gebeurtenissen die tot geldproblemen kunnen leiden, maar toch kun je zelf al een boel doen om dat risico zo veel mogelijk te beperken. Met deze vijf tips maak jij je eigen financiële toekomst al een stuk zekerder.

 

1. Hou goed je administratie bij

Inderdaad, niet helemaal je ideaalbeeld van een avondje ontspannen na een drukke dag op het werk maar soms is het gewoon even nodig. Daarnaast geeft het je een goed beeld van wat je te besteden hebt, zodat je niet snel meer uitgeeft dan eigenlijk verantwoord is.

 

2. Laat je niet verleiden door flitsleningen

Die flitsleningen die je op internet ziet lijken vaak een uitkomst om even snel een rekening te kunnen betalen, maar leiden vaak alleen maar tot meer ellende. Dat komt vooral door de hoge rentes, die schrikbarende vormen kunnen aannemen.

 

3. Leen verstandig als het moet

Soms kom je niet onder een lening uit, maar zorg in zo’n geval dat je alle mogelijkheden goed op een rijtje zet en de verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt.

 

4. Los je roodstand op voor je gaat sparen

Roodstaan is inmiddels zo normaal geworden dat veel mensen van deze mogelijkheid gebruik maken, terwijl ze daarnaast ook nog sparen. Niet zo handig, want de rente die je over je roodstand betaalt is veel hoger dan de rente die je over je spaargeld krijgt.

 

5. Wees geen struisvogel!

Veel mensen die ernstig in de geldproblemen zitten, zijn hierin verzeild geraakt doordat men rekeningen en andere financiële verplichtingen maar voor zich uit bleef schuiven. Heb je problemen om een rekening te betalen? Leg hem dan niet weg maar neem contact op met het bedrijf waar je de rekening aan moet betalen. Zij willen immers ook graag hun geld zien en zijn vaak best bereid een betalingsregeling met je te treffen.

 

Schulden voorkom je ook door te besparen op je uitgaven, dus vind je in onderstaande infographic nog meer slimme tips!

bespaartips_infographic

 

Tags: ,

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2019 Het Sociale Debat. All Rights Reserved.