Veel ouders hebben er geen idee van wat hun kind uitspookt op het internet

Veel ouders hebben geen idee wat hun kinderen uitsproken op het internet wanneer zij zich achter de computer bevinden. Spelen ze een spel, zoeken ze informatie op voor school, bevinden ze zich op social media platformen? Uit een onderzoek van mcAfee blijkt dat bijna de helft van de Nederlandse jongeren hun browser en daarmee hun bezigheden minimaliseert zodra vader of moeder binnen komt.

Kinderen en jongeren bevinden zich tegenwoordig vaak urenlang op het internet. Afgezien van dat het beter is om buiten te zijn of om andere bordspellen te doen, niet alleen door de sociale aspecten hiervan, maar ook omdat het zitten op een stoel en staren naar een beeldscherm niet goed is voor de gezondheid, kan er ook nog eens van alles mis gaan op het internet.

Zo zijn lang niet alle sites zomaar te bezoeken en zijn er altijd mensen aan het proberen wachtwoorden of andere gegevens los gepeuterd te krijgen. Het is dan ook aan te raden om eens met je kinderen te bespreken wat zij op het internet doen. Bekijk samen de gespeelde spellen of de bezochte social media sites of help een handje bij het bezoeken naar de juiste informatie voor een spreekbeurt.

Op deze manier heb je zelf een beetje controle over wat er gebeurd en kun je de veiligheid van je computer en daarmee je persoonlijke gegevens wat beter beschermen.

Het spelen van online games op de computer heeft echter echt niet alleen maar negatieve aspecten en gevolgen. Zo bevordert het spelen van een spel als BubbleShooter de oog-handcoördinatie van je kind en wordt waarschijnlijk de creativiteit en verbeeldingskracht van je kind vergroot door de mogelijkheden en mooie illustraties die hij of zij ziet.

Het spelen van een razend populair spel in China, Mahjong, laat je kind kennis maken met anderen gewoontes en gebruiken in het buitenland en wellicht zelfs met een andere taal. Ben daarom niet tegen online spellen, maar verdiep je eens in het aanbod en in dat wat wel of geen toegevoegde waarde heeft.

Wat vind jij van het online gamegedrag van de jeugd van tegenwoordig? Hoe ga je zelf om met puberende computer’verslaafde’ kinderen of met het spelen van nutteloze games? Deel je mening en ga de discussie aan.

Bron:
mcafee.perspagina.nl

 

Tags: , , ,

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2019 Het Sociale Debat. All Rights Reserved.