Versobering basispakket vanaf 2015

Het basispakket zal in 2015 volgens De Telegraaf flink worden versoberd en vergoeding voor onder andere fysiotherapie, psychische hulp en osteopathie zullen in 2015 naar alle waarschijnlijkheid niet meer worden vergoed.

Bepaalde kosten voor chronisch zieken zullen nog wel worden vergoed, maar niet-chronisch zieken zullen de kosten voor bijvoorbeeld fysiotherapie volledig uit eigen zak moeten betalen. Bij ingrepen geldt dat deze alleen vergoed worden indien dit noodzakelijk is. Een bezoek aan de huisarts staat daar echter los van.

De krant meldt dat de nieuwe plannen inmiddels al naar het CPB zijn gestuurd en zij zullen in de komende tijd een oordeel vellen over de nieuwe plannen. De plannen zullen daarna, waarschijnlijk rond het begin van 2014, in de eerste kamer terecht komen.

De kosten voor de ziektekostenverzekering zullen, ondanks de versobering, echter niet omlaag gaan. De kosten van de ziektekostenverzekering zullen naar verwachting met ongeveer 15 procent omhoog gaan. Dit komt neer op een stijging van ongeveer 17 euro per maand of 200 euro per jaar.

Volgens een kleine enquête van de krant zullen de meeste mensen het extra geld dat moet worden bespaard vooral op de telefoonrekening willen besparen. Ze zijn van plan over te gaan op een goedkoper abonnement. “Vergelijk sim only maar eens met mijn huidige abonnement, dat scheelt een bom duiten”, aldus een van de deelnemers.

Bron: nu.nl

 

Tags: , , ,

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2019 Het Sociale Debat. All Rights Reserved.