Verzekeringen

Hieronder informatie over een aantal verzekeringen waar veel mensen gebruik van maken.

Zorgverzekering

Iedere Nederlander is verplicht om een ziektekostenverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt de kosten van noodzakelijke medische verzorging. Dat vrijwel iedereen wel eens naar de dokter moet en de kosten hiervoor, zeker in het geval van ernstige aandoeningen of ongevallen, ernstig uit de hand kunnen lopen, is de reden voor het verplichte karakter van deze verzekering. Desalniettemin zijn er per zorgverzekeraar verschillen tussen welke onkosten wel en welke niet door de verzekeraar worden vergoed, wat onder meer afhangt van het pakket dat je kiest. Het is dus zaak om je goed te informeren voordat je een zorgverzekering afsluit. Zorgverzekeringen kun je gemakkelijk vergelijken op Independer.nl

Begrafenisverzekering

Het is misschien niets iets waar je graag bij stilstaat, maar een begrafenis is niet goedkoop. Om te voorkomen dat het begraven van een dierbare naast een emotionele belasting ook nog een financiële belasting wordt, is het handig om een begrafenisverzekering af te sluiten. Een begrafenisverzekering, ook wel uitvaartverzekering genoemd, dekt de kosten van een uitvaart. De prijs van een dergelijke, overigens niet verplichte, verzekering is onder meer afhankelijk van de leeftijd op het moment van afsluiten en verschilt per aanbieder. De bekendste aanbieder van begrafenisverzekeringen is Dela.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering beschermt het grootste deel van je persoonlijke bezittingen en huishoudelijke bezittingen tegen verlies of beschadiging. Dit geldt voor meubels, huishoudelijke apparatuur, elektrische apparaten, meubels, kleding en contant geld tot een vastgelegd maximum. De verzekering dekt tevens de bezittingen van andere leden van het huishouden. Een inboedelverzekering kun je bijvoorbeeld afsluiten bij Interpolis.

 

Tags: , ,

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2019 Het Sociale Debat. All Rights Reserved.